EESZT: Az oltásra rendelkezésre álló Pfizer-vakcinák jelenleg elfogytak

2021. április 30. – 20:29

frissítve

EESZT: Az oltásra rendelkezésre álló Pfizer-vakcinák jelenleg elfogytak
Oltáshoz előkészített Pfizer–BioNtech koronavírus elleni vakcina az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án – Fotó: Rosta Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte egész pénteken elérhetetlen volt az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) oldala, miután hajnalban kiderült, lehet azon keresztül, csak és kizárólag pénteki napra Pfizer–BioNTech-vakcinákra is időpontot foglalni.

Péntek estére azonban az oldal betöltődik, de nyitóképként egy felirat jelenik meg:

Az oltásra rendelkezésre álló PFIZER vakcinák jelenleg elfogytak, ezért újabb értesítést fogunk küldeni, ha ismét lehet foglalni.

A feliratról tovább lehet lépni – többszöri próbálkozásnál is kis várakozás után – a lakossági portálra, ahol olvashatjuk, hogy az oldalon bejelentkezés nélkül lehet regisztrálni a Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra. Pfizerre viszont már nem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy péntek esti állás szerint a másik kettőre sem lehet, az időpontfoglalásra kattintva visszakerülünk a kezdőlapra. (Frissítés: az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint „a tervek szerint szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra.”)

Fennakadásokat okozott egész pénteken a honlapon és az oltópontokon is, hogy hajnalban kiderült: a foglalható vakcinák közé felkerült a Pfizer. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta reggel, hogy lehet erre az oltásra is regisztrálni, de csak a pénteki napon. A bejelentés után nem sokkal az EESZT oldala lehalt, az oltópontoknál pedig hosszú sorok alakultak ki, ugyanis több helyen elterjedt, majd be is bizonyosodott, hogy akkor is meg lehet kapni az oltást, ha valakinek nem sikerült időpontot foglalnia. A helyzetről itt írtunk cikket.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!