Kubatov: Ha megvan a 4 millió beoltott, a Fradi szombaton nézők előtt játszik

2021. április 28. – 22:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Amint megvan a 4 millió beoltott, együtt szurkolhatunk szombaton. A jegyértékesítés már megkezdődött” – írja Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Fradi elnöke a Facebookon.

Kubatov egy drámai aláfestős zenés videóval jelentkezett szerdán, amiben előbb azt mondta, amint megvan a négymillió beoltott, „akkor mindannyian jöhetünk meccsre”, majd köszönetet mondott a védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozóknak, végezetül egy „hajrá, Fradival” zárt.

A pártigazgató azt is hozzátette, hogy a „Nemzet Hőseit”, az egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat, katonákat, katasztrófavédőket meghívják a szombati meccsre, ha lesz. Azt pedig már korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is mehetnek sporteseményekre.

A kormány beoltottsági számokhoz kötötte a könnyítéseket. 3,5 millió beoltott elérése után, szombaton kinyithattak a kerthelyiségek. A kormányzati kommunikáció szerint 4 millió beoltottnál lesz majd funkciója az oltási kártyának, és május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből.

Ezt a többhetes folyamatot követjük napi frissítésű grafikonjainkon, és számoljuk ki, az oltási terv épp aktuális üteme alapján mikorra lehetnek meg a kitűzött beoltottsági számok. A legutóbbi adatok alapján egyelőre úgy tűnik, ha marad a keddi oltási tempó, Orbán Viktor pénteken bejelentheti a négymillió beoltottat. Ha nem is péntek reggelre, de napközben meglehet.

Ha marad a tempó, már szombaton kezdődhetne a nyitás új szakasza, aminek részletei hétfőn jelentek meg. Védettségi igazolvány birtokában lehet majd menni színházba, moziba, cirkuszba, edzőterembe, könyvtárba, múzeumba, uszodába, állatkertbe, kalandparkba, játszóházba, sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek zárt helyiségei is, a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik. És Kubatov szerint lesz egy Fradi-Mezőkövesd bajnoki is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!