Május harmadikától újra elvégzik az egynapos műtéteket

2021. április 28. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás” – írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán.

A miniszter tájékoztatása szerint a beavatkozások az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, rugalmas tervezéssel és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával. Fertőzésgyanú esetén az ellátó fekvőbeteg-intézet köteles a betegeket megfelelően izolálni és a koronavírus antigén gyorstesztet elvégezni a diagnózis felállításához.

A járvány miatt felfüggesztett onkológiai szűrővizsgálatok újraindítását szintén csütörtökön jelentette be a miniszter. „A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás” – írta.

Kásler tavaly novemberben függesztette fel a halasztható műtéteket, hogy ezzel is tehermentesítse a koronavírus-járvánnyal küzdő egészségügyet. A miniszter az egynapos sebészeti ellátások újraindítását február 3-ától rendelte el, majd március 5-én ismét a felfüggesztésükről döntött.

Szerdára az aktív fertőzöttek száma 250 143 főre csökkent. Utoljára március elején volt ennyi a kórházban kezelt fertőzöttek száma, mint a szerdai adatok szerint, a napi új halottak száma viszont továbbra is magas, egy nap alatt 188. Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján szintén arról beszélt, hogy Európában a harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk, és eredményes küzdelem folyik jelenleg is a járvány ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!