Megint oltják a külföldieket Szerbiában

2021. április 27. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét oltanak külföldieket is koronavírus elleni védőoltással Szerbiában, ehhez nem kell mást tenniük, csak előzetesen regisztrálniuk az erre a célra létrehozott internetes oldalon – írja az MTI Mihailo Jovanovic, a portál fenntartásáért felelős kormányiroda vezetőjére, illetve a szerbiai közszolgálati televízió kedd reggeli híradójára hivatkozva.

A szerbek előnyt élveznek a védőoltások beadásakor, ám Belgrádnak az az érdeke, hogy minél hamarabb minél többen kapják meg az oltást, ezért oltanak külföldieket is. Az illetékes közölte, eddig több mint 39 ezer külföldit oltottak be Szerbiában. Mielőtt azonban bárki nagy lendülettel nekiindulna Magyarországról, jobb, ha tudja, hogy magyar védettségi igazolványt nem kaphat majd külföldön szerzett vakcinával.


A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 1987-tel 681 654-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában harminccal 6257-re emelkedett.

Március végén berobbant a vakcinaturizmus Szerbiában, csak egy útlevélszámra volt szükség az oltáshoz. Több határátkelőnél tömegek torlódtak fel a bejutáskor.

Szerbiai riportunkat pedig itt olvashatja el: vendéglátósokkal, járványszakértőkkel, helyi egészségügyi dolgozókkal beszéltünk arról, hogyan hatott, illetve mit jelent az április 5-i enyhítés az országnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!