Tíz hónap után először egyetlen halálos áldozata sem volt a koronavírusnak Izraelben

2021. április 24. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hivatalos izraeli járványadatok alapján újabb mérföldkőhöz érkezett az ország a koronavírus elleni védekezésben. Csütörtökön tíz hónap után először nem regisztráltak újabb halálesetet, és pénteken is ugyanez volt a helyzet, így továbbra is 6346 halálos áldozata van a járványnak az országban – írja a BBC.

Izraelben utoljára tavaly június végén fordult elő, hogy egy adott napon senki sem halt meg a koronavírus miatt, akkor az első hullám ellen bevezetett szigorú lezárásokkal sikerült visszaszorítani a járványt. A harmadik hullám januárban tetőzött az országban, februárban pedig már el is kezdtek enyhíteni, ahogy egyre jobban felpörgött az oltáso programjuk. Vakcináció terén világelső a közel-keleti ország,

  • éppen csütörtökön érték el az ötmilliomodik beoltott embert, ennyien kapták meg már mindkét dózist;
  • ez a népesség 53 százaléka, Izraelnek körülbelül kilencmillió lakosa van;
  • másképp számolva: száz főre vetítve már százhúsz dózist adtak be Izraelben.

Így nem meglepő, hogy a múlt héten a világsajtón is körbement a hír, hogy Izraelben a világon elsőként már kialakulhatott valamilyen nyájimmunitás. A vírus legyőzésével viszont nem dőlhetnek hátra az ország vezetői, ugyanis Izraelben komoly politikai válság alakult ki, ami miatt március végén két éven belül negyedszerre kellett választást tartani. Ennek eredményeként végül újra Benjámin Netanjáhút kérték fel kormányalakításra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!