UEFA: A 18 éven aluliaknak nem kell védettségi igazolvány Budapesten a meccslátogatáshoz

2021. április 23. – 22:21

frissítve

UEFA: A 18 éven aluliaknak nem kell védettségi igazolvány Budapesten a meccslátogatáshoz
A kormány szándékai szerint mindenáron telt házas lesz a Puskás Aréna az Eb-meccseken Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Eloszlatta a bizonytalanságot az UEFA, hiszen bejelentette, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd a nyári Európa-bajnokság budapesti meccsein. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón már bejelentette, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd a sporteseményeken, de ezt most az európai labdarúgó-szervezet is megerősítette, és már így hirdeti a budapesti meccseket.

Az UEFA honlapján az is olvasható a budapesti meccsekkel összefüggésben, hogy a hazánkba utazó focirajongókat nem terheli majd semmiféle karanténkötelezettség, amennyiben rendelkeznek belépőjeggyel.

Az MLSZ eközben további jegyvásárlási lehetőségről adott ki közleményt:

„Az EURO 2020 helyszínváltozásai mellett az UEFA azt is bejelentette, hogy a Follow My Team-jegyek megszűnésével növekszik az Eb-résztvevő csapatok számára biztosított jegyek száma. Ezeket a májusban induló jegyértékesítési körben lehet majd megvásárolni.”

Két hete derült ki, hogy miközben a szóbeli érettségi vizsgákat nem tartják meg a fertőzésveszély miatt, Budapesten telt házas meccsekkel menne majd a nyári futball-Eb. Budapesten három meccset rendeznek majd az idénre halasztott Eb-n, és nagyjából pont azokban a hetekben, amikor egyébként a szóbeli vizsgákat tartották volna.

Tavaly 64 ezren érettségiztek, és persze nem összevethető a két adat, de jegyezzük fel, hogy a Puskás Aréna befogadóképessége 67 ezer fő. Budapesten az egyetlen rendező város, amelyik telt házas lebonyolítással számol, a másik hét ország 25-50 százalékos kapacitást vállalt.

Gulyás Gergely néhány hete a kormányinfón még azt mondta, hogy a futball-Eb meccseire védettségi igazolvánnyal lehet majd csak kimenni. Ezt megelőzően – mivel ilyen igazolványt azok is kapnak, akik vakcinában nem részesültek, de átestek a betegségen – Gulyás álláspontja még az volt, hogy csak azok mehetnek ki a meccsekre, akik be vannak oltva, és ezt az UEFA-nak is jelezték.

A budapesti meccsek menetrendje:

  • Június 15: Magyarország–Portugália, 18.00
  • Június 19: Magyarország–Franciaország, 15.00
  • Június 23: Franciaország–Portugália, 21.00
  • Június 27: nyolcaddöntő

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!