197-en haltak meg, újra emelkedett a kórházban és lélegeztetőgépen lévők száma

2021. április 19. – 09:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 2680 (előző napi adat: 3706)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 197 (205)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 8650 (8445)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1052 (1051)
  • Mintavételek száma: 5 144 130 (5 124 731)
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 266 425 (3 252 579)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 391 381 (1 385 898)

Kétszáz alá csökkent a halottak száma, és alacsony a napi új fertőzöttek adata is, miközben a kórházi ellátást igénylők száma több nap után újra nőtt az előző napihoz képest, lélegeztetőgépre pedig majdnem pontosan ugyanannyian szorulnak, mint egy nappal ezelőtt – ez derül ki a hétfő reggel közölt járványügyi adatokból.

A halottakat illetően a 25 ezres számot hétvégén léptük át, itt olvashatnak bővebben arról, hogy mi olvasható ki a közzétett alapbetegségeikből.

Ma (hétfőn) újra tantermi oktatás kezdődött az általános iskolák alsó tagozatain és az óvodákban. Hogy hogyan készültek a pedagógusok és intézmények, arról itt írtunk hosszabban. Szombaton délután aztán kiderült, hogy több tankerület is arról tájékoztatta a szülőket, hogy ha túl sok diák hiányzik, rendkívüli szünetet rendelnek el, és júniusban pótolják majd az órákat. Várjuk tapasztalataikat az első napról, az ugyelet@telex.hu-n tudnak beszámolni arról, hányan mentek a gyermek osztályából, csoportjából, és milyen különleges intézkedésekkel találkoztak.

Szintén ma újraindulhatnak a közlekedési vizsgák is.

Három és fél millió beoltottnál újabb enyhítések jöhetnek, ez úgy tűnik, a héten meg is lesz. A bűvös szám után kinyithatnak majd a vendéglátóhelyek teraszai, és hogy segítsék őket, a rájuk kiszabott teraszdíjakat eltörlik. A vendéglátósok pedig már el is kezdtek készülni a nyitásra.

Az oltási tervet egyébként egészen hétmillió emberig vázolta Orbán Viktor, itt olvashatnak arról, hogy pontosan milyen ütemet kellene tartani, és tartjuk-e.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!