Fekete-Győr közös, oltásra buzdító videót szeretne Orbánnal

2021. április 11. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András vasárnapi videós közleményében felkérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy egy közös videóban álljanak ki azért, hogy „minden magyar oltassa be magát”.

Az oltásra regisztráltak száma ugyanis még mindig 4 millió alatt van, miközben a halálos áldozatok száma naponta több százzal nő. Nincs most ennél fontosabb nemzeti ügy, tegyük félre a pártpolitikát, és mentsük meg közösen több ezer magyar életét, tette hozzá.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a felkérésre így reagált az MTI-n keresztül:

„Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől!”

A kormány felszólította a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte. A Momentumnak viszont nem adtak konkrét választ arra, lehet-e közös videó, vagy sem.

Mint arról beszámoltunk, a DK januárban petíciót indított, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A kormány erre a lépésre olyan kommunikációs stratégiát épített, hogy az ellenzék oltásellenes kampányt folytat, Orbán Viktor legutóbb egyenesen azt mondta, hogy meg is halnak olyanok, akik a baloldalra hallgatnak. Arról, hogy ezt jogosan hirdette-e a kormány, itt írtunk.

Mindenesetre Medgyessy Péter egykori miniszterelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy a DK hibát követett el, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a kínai és az orosz vakcinát az uniós engedély hiányában, még ha jószándékúan is akartak eljárni. Mint mondta, utólag bocsánatot kellett volna kérniük ezért, amikor látszott, hogy európai összevetésben is jól halad a magyar oltási program.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!