2,3 millió fölött a koronavírus ellen beoltottak száma

2021. április 04. – 09:21

frissítve

2,3 millió fölött a koronavírus ellen beoltottak száma
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 6566 (előző naphoz képest: -2071)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 211 (előző naphoz képest: -31)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 11 571 (előző naphoz képest: +188)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1440 (előző naphoz képet: +3)
  • Az első dózissal oltottak száma: 2 312 501 fő (+76 770 a szombati közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 905 117 fő (+14 115 a szombati közlés óta).

A 6566 új regisztrált fertőzött és a 211 áldozat mellett nőtt a kórházban ápoltak száma, és vasárnapra három személlyel többen szorulnak lélegeztetőgép segítségére, derül ki a koronavírus-járványról tájékoztató központi oldal vasárnapi tájékoztatásából.

A magas járványügyi adatok ellenére az operatív törzs húsvétkor nem tájékoztat, legközelebb április 6-án, kedden állnak a nyilvánosság elé. Orbán Viktor miniszterelnök viszont nagypénteken sem hagyta ki a szokásos péntek reggeli rádióinterjúját. Ebben egyebek mellett arról is beszélt, hogy április 13-ra elérhetjük a hárommilliós beoltottságot. Húsvétvasárnap pedig a Facebook-oldalára felkerült videóban arról beszélt, hogy jó esély van arra, hogy

„a húsvét utáni első, második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott”.

Szombaton a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pedig a köztévében erősített arra rá, hogy Magyarországon jól halad az oltás, sokkal jobban, mint Németországban, Franciaországban vagy Olaszországban.

Csütörtökön több mint négyszáz kórházi oltóhelyen elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása, Pfizer-vakcinát kapnak. György István ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy három nap alatt 78 ezer pedagógust tudnak beoltani, a jövő héten pedig az óvodai nevelők, a szakképzésben dolgozók és a különböző gondozást nyújtó intézményekben nevelő pedagógusok kapnak vakcinát. Beszélt arról is, hogy a kismamák esetében a második trimesztertől ajánlott az első oltás, míg a második a szülés után. Hangsúlyozta, hogy a szoptató édesanyák a baba egyéves koráig kérhetik az oltást, amelynek beadásával kapcsolatban a háziorvosoknak egyéni mérlegelési lehetőségük van.

A koronavírus hazai áldozataira húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeztek meg tegnap a Margitszigeten, ezek a kormányzati oldalon feltüntetett számokkal és életkorral feliratozott kövek. A kezdeményezést Lantos Gabriella egészségügyi menedzser pártja, az Új Világ Néppárt szervezte.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.