Orbán Viktor elautózott arra a telephelyre, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok

2021. április 4. – 08:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sofőr nélkül, egy kisbusszal érkezett meg húsvétvasárnap hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök arra a X. kerületi telephelyre, ahonnan minden nap, az ország minden részére elindulnak a vakcinaszállítmányok. Erről a miniszterelnök Facebook-oldalára került fel egy másfél perces videó.

Ebben az látható, hogy a miniszterelnök begurul a telephelyre, majd vált néhány szót az egyik alkalmazottal, akitől megkérdezi, hogy minden nap hajnali négykor kel-e, ő pedig természetesen bólogat, ezután pedig ellenőrzi a listát, ahová a szállítmányokat elindítják. Elmondja, hogy az oltásnál mindig „ápolónőkre és orvosokra gondolunk, pedig kellene gondolnunk a rakodómunkásokra, a pilótákra, sofőrökre, anyagkiadókra is, hiszen az ő munkájukkal kezdődhet meg az oltás”.

Orbán szerint, ha minden így halad, „jó esélyünk van arra, hogy a húsvét utáni első, második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott”.

A miniszterelnök egyébként az ünnepek alatt is láthatóan keményen dolgozik. Nagypénteken sem hagyta ki a szokásos péntek reggeli rádióinterjúját, ahol arról is beszélt, hogy 2,5 millió oltottnál kezdődik a nyitás, például akkor lehet áttérni az üzleteknél a négyzetméter-alapú korlátozásra. Április 19-én nyitnak az iskolák, óvodák, középiskolák. És ha elérjük a 3-3,5 millió beoltottat, jön a következő lépés, de arról majd egy hét múlva pénteken tájékoztat. Orbán szerint ez a hárommilliós beoltottság április 13-ra lehet meg.

„Vannak, akik azt gondolják, a zárásokkal meg lehet állítani a vírust: tévednek”, mondta Orbán. Ez a brit variáns ugyanis másmilyen: tudjuk lassítani, de nem tudjuk megállítani, „be fog kopogtatni a házunk ajtaján”. A végső megoldás a vakcina, és

„hottentottának is hívhatják tőlem a vakcinát, ha a hatóságok szerint az biztonságos”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!