8000 néző előtt játszanak futballmeccset április végén Angliában

2021. április 4. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol, de az egész európai futball fontos kísérleti eseménye lesz április 25-én a ligakupa – hivatalos nevén Carabao Cup – döntője. A Tottenham és a Manchester City mérkőzését ugyanis 8000 néző láthatja a helyszínen, a Wembley stadionban.

Rick Parry, az Angol Labdarúgó Liga (EFL) elnöke szerint „fontos mérföldkő” volt ennek a döntésnek a meghozatala, írja a BBC.

A meccseken egy Covid-útlevélrendszert is kipróbálnak. A tervek szerint a bérletekből kiderül, ha egy személy beoltatott, nemrég negatív tesztet kapott, vagy természetes immunitást kapott.

Két további meccs nézőszámáról is döntött a liga. Eszerint április 18-án a Leicester City és a Southampton FA-kupa-elődöntőjére 4000 nézőt engednek be, míg a május 15-i döntőt, ha minden jól megy, 21 000-en nézhetik majd a helyszínen.

Ezek után, május 17-től a tervek szerint szerint minden angol futballmeccsre beengedik majd a nézőket, de telt házról szó sem lesz. A nézőszám legfeljebb 10 000, vagy legfeljebb a stadion kapacitásának 25 százaléka lehet majd.

Nagy-Britanniában az elmúlt napokban jelentősen javult a koronavírus-helyzet. A szombati adatok alapján héthavi mélypontra csökkent a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak napi száma Nagy-Britanniában, ráadásul a 18 év fölötti lakosoknak már 60 százaléka megkapta legalább az első oltást. Péntekről szombatra mindössze 10-en haltak meg az országban; az új esetek száma azzal együtt is folyamatosan lassul, hogy éppen egy hónapja újraindult az oktatás.

Közben New Yorkban, a járvány kezdete óta zárva tartó Broadway-en megnyitotta kapuit a St. James Színház, írja a CNN. Andrew Cuomo, New York kormányzója bejelentette, hogy április 2-től megnyithattak a mozik, színházak és koncerttermek, amelyek száz vendéget fogadhatnak beltérben, vagy akár 150-et is, ha mindegyiküknek van negatív teszteredménye, vagy kapott már oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!