Merkely szerint a következő másfél hónapot kell kibírni, és akkor nagyon szép nyarunk lesz

2021. március 29. – 22:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az M1 hétfő esti műsorában azt mondta, hogy a következő másfél hónapot kell kibírnunk, és akkor nagyon szép nyarunk lesz, újra egyesülhetnek a családok, felszabadultan tudunk pihenni.

„Ha magunk elé nézünk, nagyjából másfél hónapunk van ebből a járványból, utána jelentősen fognak csökkenni a számok.”

Ugyanakkor mindenkit arra figyelmeztetett, hogy a tavaszi idő ellenére se feledkezzen meg a maszkviselésről, a brit variáns minden korosztályban okozhat súlyos tüneteket. Ha maszkban fertőződünk meg, akkor kisebb mennyiségű vírus kerül a szervezetünkbe, így a betegség enyhébb lefolyású lehet, mondta. A kismamák oltásáról elmondta, hogy két nap alatt ezren kapták meg a vakcinát. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

A kormány a 2,5 millió beoltotthoz köti a nyitás fokozatos megkezdését. Ha ez megtörténik, április 19-én kinyitnak az oktatási intézmények, később kezdődik a kijárási tilalom és tovább lehetnek nyitva a boltok. Ha az eddigi átlaggal számolunk, akkor ez április 14-re lehet meg, tehát húsvét után.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa ugyancsak hétfőn arról beszélt, hogy semmiféleképpen nem szabad enyhíteni a korlátozásokon, a mostani számok mellett nagyon szigorúnak kell lenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!