Hosszú sorban várták az oltást a városmajori klinikánál az emberek, volt, aki kempingszékkel érkezett

2021. március 16. – 13:48

frissítve

Hosszú sorban várták az oltást a városmajori klinikánál az emberek, volt, aki kempingszékkel érkezett
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is jelezte, hogy a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika oltópontján kedden nagy a tömeg alakult ki, és hosszan kell sorban állniuk azoknak, akik a koronavírus elleni oltásra várakoznak. A hétvégén a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tapasztaltak hasonló tumultust az oltásra érkezők. Igaz, a városmajori klinikán legalább nem zárt térben várakoztatják az embereket.

A beszámolók szerint a kórház két különböző bejáratánál két különböző sor áll: az egyikben a Pfizer oltóanyagára, a másikban az orosz Szputnyik V-re várakoznak főleg idős emberek. A bejáratnál egyik olvasónk szerint katonai egyenruhát viselő férfiak figyelnek arra, hogy az épületben egyszerre ne tartózkodjanak a meghatározott létszámnál többen.

A Telexhez érkezett képeken úgy látszik, volt, aki a hosszú várakozással számolt és kempingszékkel érkezett.

Úgy tudjuk, délután nem sokkal egy óra előtt olyanok jöttek kifelé a kórházból, akiknek eredetileg dél körülre volt időpontja. Volt olyan várakozó, aki fél órája állt sorban, mikor még tíz ember állt előtte. A helyszíni beszámolók szerint azonban nem tűnt káoszosnak a helyzet. Egy olvasónk úgy látta, csak az időpont szerinti ütemet nem tudják tartani, ezért hosszú a várakozási idő.

Fotó: Olvasói fotó / Telex Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Olvasónk késő délután jelezte, hogy nagyjából délután 3-ra felgyorsult a szemmel láthatóan még mindig nagy sor, de az oltás így is nagyjából fél óra alatt lement várakozással együtt. Hozzátette, hogy „a várakozókat koordinálják kívül is, bent pedig teljesen flottul megy az egész, rendkívül szervezett a procedúra.”

Nem először nagy a sor az oltópontokon

Ahogy arról múlt hétvégén már beszámoltunk, szombaton nagy tömeg alakult ki a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben berendezett oltópontnál. A kórház orvosigazgató-helyettese vasárnap a Facebookon közzétett videóban a pontos érkezés fontosságáról beszélt és egyéb utasításokat is adott, amellyel az oltásra érkezők megkönnyíthetik a kórházban dolgozók munkáját.

Egy héttel korábban kaotikus helyzet alakult ki a kórházi oltópontokon: a hét közepén nagy hétvégi oltási kampányt hirdettek 74 ezer főre, az érintettek meg is kapták erről az sms-t, de pénteken adatszinkronizációs hibák miatt az egész kampányt lefújták, amiről újabb sms-eket küldtek ki.

Később kiderült, hogy akik a lemondás ellenére megjelentek az oltópontokon, mégis kaphattak oltást. Kivéve ott, ahol központi utasításra mégsem oltották be őket. Voltak azonban olyanok is, akiket úgy oltottak be, hogy sem sms-t nem kaptak, sem jogosultak nem voltak. Hosszú sorok pedig még akkor is kialakultak olyan oltópontoknál, ahol a kampány lefújása miatt elvileg nem is oltottak volna. Bár e hét második felében az elmaradt oltásokat pótolták, a technikai problémák akkora sem oldódtak meg.

Gulyás Gergelyt a legutóbbi kormányinfón a Telex kérdezte arról, hogy nem tervez-e a kormány megnyitni sportcsarnokokat a tömeges oltásokra, hogy a zsúfoltság elkerülhető legyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre arról beszélt, hogy több mint hétezer kijelölt oltópont van az országban, ahol hétvégénként egyetlen nap alatt „több mint 500 ezer embert be tudunk oltani”, de egyelőre nincs annyi vakcina, hogy az oltópontok teljes kapacitással működjenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!