Megint emelkedik a szennyvízben a koronavírus-koncentráció

2021. március 01. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja, számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A nyolcadik heti összesítés szerint Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsen és Szekszárdon tapasztaltak emelkedés a szennyvízmintákban, ugyanakkor Zalaegerszegen csökkenő volt a tendencia.

Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció.

Az eredmények is megerősítik, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk, teszik hozzá. Emiatt Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn arról beszélt, hogy ha nem javulnak a napi esetszámok, újabb szigorításokra lehet számítani. Ezek között a teljes digitális oktatásra való átállást említette meg példaként, de hétvégén már az iskolák és plázák ideiglenes bezárása is felmerült.

Forrás: NNK

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!