1561 új regisztrált fertőzött és 96 haláleset az elmúlt 24 óra mérlege

2021. február 6. – 09:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

1561 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 375 125 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 026 főre emelkedett.

A közlés szerint gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 277 949 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 150 főre csökkent. 3601 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 298-an vannak lélegeztetőgépen.

Szombatig 279 410 fő kapott oltást, közülük 101 652 fő már a második oltását is megkapta.

Előző nap, azaz péntekre 1576 új koronavírusos esetet találtak, így összesen 373 564 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, 98 halálesetet rögzítettek, ezzel az elhunytak száma 12 930 főre emelkedett. Csütörtökön 1652 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (legutóbb január közepén volt ennél magasabb ez az érték), és 93 ember halt meg a betegség következtében. 3638 embert ápoltak kórházban, ebből 302-en voltak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta: a korábbi javuláshoz képest most inkább stagnálásról, némi romlásról lehet beszélni.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A kormányfő szerint péntekig több mint 264 ezer oltottak be Magyarországon legalább egyszer, több mint 90 ezret pedig már kétszer. Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Csütörtökön megkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Vasárnapi határidővel minden háziorvosi praxisból 6 idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezenfelül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert. A terv szerint több mint 30 ezer idős embert oltanak be a következő napokban kórházi oltópontokon és tízezret maguk a háziorvosok.

Arról, hogy az oltókampány most hol tart Magyarországon, kik kapják, mikor és hol, itt írtunk részletesen.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az újranyitással kapcsolatban bármit el tud képzelni; azt is, hogy lesznek többletjogaik a már beoltottaknak és a fertőzésen hat hónapon belül átesetteknek, és azt is, hogy nem lesz ilyen, ha a többség ezt nem tartja méltányosnak. „Akkor egy ilyen intézkedés inkább roncsolja a társadalmat, mint építi” – fogalmazott. Később hozzátette: aki nem regisztrált az oltásra, azon nem tudnak segíteni. Orbán emellett úgy véli: igazuk van az elégedetlen vendéglátósoknak. A kormány előzetesen egy utófinanszírozásos rendszert gondolt el, de „ez nem volt szerencsés”, ezért megváltoztatták, és februárban egy összegben megkapnak mindent, amit eddig kellett volna.


A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!