2047 újabb fertőzöttet regisztráltak, 118-an haltak meg kedden

2021. január 6. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2047 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 331 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 198 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 179 541 fő, az aktív fertőzöttek száma 142 029 főre csökkent.

5646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen

– írja az elmúlt 24 órában regisztrált adatokról a koronavirus.gov.hu.

Frissítés: Eredeti cikkünkben azt írtuk, az adatközlés furcsasága, hogy a napi, elvégzett tesztek száma kevesebb, mint a fertőzötteké, hiszen a honlapon közöltek szerint 1985 tesztet végeztek el kedden. Azóta a honlapon frissítették az elvégzett tesztek számát, így a reggeli 2729881 elvégzett teszttel szemben most már 2750625 szerepel az oldalon, ami azt jelenti, hogy bőven a pozitív esetek feletti mértékben végeztek mintavételeket, keddre legalábbis 22729-at könyveltek el.

A 444.hu figyelt fel arra a furcsaságra, hogy az 1985 tesztet épp 20 744-gyel növelték meg szerdán, ami pontosan ugyanaz a tesztszám, amiről hétfőn azt mondták: ennyien vettek részt a hétvégi, óvodai és iskolai dolgozók számára kiírt tesztelésen is, és ezt hozzá is adták előzőleg a statisztikához. Annak pedig, írják, igen kicsi a valószínűsége, hogy épp pontosan ugyanannyi teszt futott be késve szerdán, mint ahányan részt vettek a tesztelésen. Az egyezésről kérdést küldtek az operatív törzsnek.

Előző nap 870 regisztrált koronavírusos esetről és 103 elhunytról írtak száma 10 080 főre emelkedett. 5760 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 394-en voltak lélegeztetőgépen kedden.

A tájékoztató oldal azt is írja, Immár 25 kórházi oltóponton folyik az egészségügyi dolgozók oltása, és már zajlik az előkészület idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltására.

Január 2-án és 3-án összesen 99 helyszínen, a köznevelésben és szakképzésben dolgozókat tesztelték, ám mindösszesen 20 744-en éltek a tesztelési lehetőséggel ekkor. Müller Cecília országos tisztifőorvos ennek eredményeiről még hétfőn azt mondta, hogy „a védelmi intézkedések elérték a céljukat”, hiszen csökken a megbetegedések és az aktív fertőzöttek száma.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A védőoltásokat hétfőtől már 25 helyszínen adják be az egészségügyi dolgozóknak, eddig már több mint 12 ezren kapták meg az első dózist a Pfizer–BioNTech vakcinájából. Müller arra biztatott minden egészségügyi dolgozót, hogy foglaljanak maguknak időpontot a védőoltások beadására. Kedden újabb nagyobb mennyiségű oltóanyag érkezett az országba, ami 39 ezer fő beoltására lesz elég.

Közben Ausztriában meghosszabbították a teljes zárlatot, pontosabban negatív teszt ellenében sem engedélyezik az ott élők számára, hogy január 18-tól lazább körülmények között élhessenek, mindenkire vonatkozik a szigorú kijárási tilalom. Január végéig maradnak a szigorúbb korlátozások Németországban is, ahol december december 16-án rendelték el az iskolák, üzletek és éttermek teljes bezárását. A korábban bevezetett részleges lezárásokkal ugyanis nem tudták kellő módon megfékezni a koronavírus terjedését. A koronavírus új, elsőként Nagy-Britanniában azonosított variánsa miatt zárlatot rendeltek el egész Angliában, a korlátozások az eddigieknél szigorúbbak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!