Hatodik napja csökken a napi halálos áldozatok száma Magyarországon

2020. december 25. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csökkent az egy nap alatt regisztrált halálesetek száma és az aktív betegek száma is az elmúlt naphoz képest. A veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések január 11-ig fennmaradnak. Ismét érvényes a szentestére felfüggesztett kijárási tilalom, így péntek este 8 órától hajnal 5-ig nem lehet az utcán tartózkodni.

2610 új fertőzöttel együtt is 954-gyel csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon az elmúlt 24 órában. Számuk így jelenleg 181342. A járványban egy nap alatt 104-en vesztették életüket – decemberben eddig minden nap ennél magasabb volt a napi halálozási adat, legmagasabb december 18-án volt, 189-cel. Eddig összesen 8834 koronavírussal fertőzött ember halt meg Magyarországon – írta a Koronavirus.gov.hu. A gyógyultak száma 3460-nal nőtt egy nap alatt.

A Magyarországon eddig regisztrált fertőzések száma 314164.

Csütörtökhöz képest 376-tal kevesebb, 6006 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 489-en vannak lélegeztetőgépen. Az egy nap alatt elvégzett 22154 teszt 11,8 százaléka lett pozitív.

Előző nap 113-an haltak meg a járvánnyal összefüggésben, ami csökkenést jelent az előző napok halálozási adataihoz képest. Csökkent az aktív fertőzöttek, és a lélegeztetőgépen lévők száma is, ami a járvány lassú enyhülését jelzi.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla szerint valójában már akár a lakosság húsz százaléka is megfertőzödhetett.

Az Operatív Törzs utolsó sajtótájékoztatóján azonban Müller Cecília tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy a járvány bármikor felerősödhet, ezt csak a vakcina megérkezése után induló tömeges oltás szoríthatja vissza. Egyelőre az egészségügyi dolgozók oltása kezdődhet hétfőtől.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Az egészségügyi dolgozók oltásához szombat reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A tízezer adagot tartalmazó vakcinaszállítmány várhatóan kora reggel lépi át a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!