2719-cel csökkent az aktív fertőzöttek száma, 113 ember meghalt

Legfontosabb

2020. december 24. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3292 új fertőzés mellett is 2719-cel csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon az elmúlt 24 órában. Számuk így jelenleg 182296. A járványban egy nap alatt 113-an vesztették életüket – ez is csökkenés az elmúlt napok 150 és 180 feletti adataihoz képest. Eddig összesen 8729 koronavírussal fertőzött ember halt meg Magyarországon – írja a koronavirus.gov.hu. A gyógyultak száma 5898-cal nőtt egy nap alatt.

345-tel csökkent a kórházban ápolt betegek száma is, jelenleg 6382-en vannak, közülük 491-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt napon 26186 tesztet végeztek, ennek 12,6 százaléka volt pozitív. Az eddig elvégzett összes teszt száma jelenleg 2575650.

Hatósági karanténban 29019-en vannak, 297-tel kevesebben, mint egy nappal korábban.

Magyarországon a járvány megjelenése óta összesen 311554 ezer fertőzést regisztráltak.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A kormány szentestére, december 24-ről december 25-dikére virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat, és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele.

A kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. Az esti kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Előző nap, 1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a halottak száma 154 volt.

Orbán Viktor az operatív törzs ülése után bejelentette, három nap múlva érkezik meg az egészségügyi dolgozók bizonyos körének oltásához szükséges vakcina az országba. A kormányfő elmondása szerint bevezetik a belügyminisztérium által kifejlesztett digitális igazolványt is, amelyet azok kapnak, akik már védettek mert beoltatták magukat vagy átestek korábban a fertőzésen.

Müller Cecília az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján mindenkit arra ösztönzött, hogy oltassa be magát, amit erre lehetőség lesz – elmondása szerint eddig 300 ezren regisztráltak az erre létrehozott oldalon. A tömeges oltásra később kerül sor – egyelőre a Pfizer oltóanyaga kapott hatósági engedélyt –, december 27-én csak az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg a Dél-pesti Centrumkórházban, majd folytatódik a megyei kórházakban. A tömeges oltás külön oltópontokon fog zajlani, Müller elmondása szerint az egész procedúra a tájékoztatással, az oltással és a néhány perces helyszíni megfigyeléssel összesen fél órát vesz majd igénybe.

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!