154-en haltak meg, 1894 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában

2020. december 23. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 308 262 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett – írja a koronavirus.gov.hu. A közlés szerint a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 015 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti.

6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

A keddi adatokhoz képest ismét megnőtt a mintavételek száma, 21239 tesztet végeztek el. Az új esetek száma az új mintavételekhez képest 8,9 százalék, amire elég régóta nem volt példa.

Előző nap, azaz keddre 1238 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 180 beteg halt meg, így az elhunytak száma 8462 főre emelkedett.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pert indít a Népegészségügyi Központ (NNK) ellen, mert véleményük szerint az NNK nem nyújt megfelelő tájékoztatást a járványhelyzetről. A TASZ több mint ötven közérdekűadat-igényléssel fordult az NNK-hoz, hogy megismerhetővé váljanak a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb statisztikák, az NNK azonban rendre megtagadta az érdemi válaszadás. A TASZ szerint a járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás színvonala Magyarországon már az első hullám óta messze elmarad a régió más országaitól. „A fertőzések kor és terület szerinti eloszlásáról vagy a kórházi kapacitásokról egyáltalán nem tudunk semmit, de a közzétett információkból is csak külön energiabefektetéssel juthatunk érdemi ismeretekhez.”

Eleinte csak monogrammal, ám azóta már névvel, számos esetben pedig konkrét kórház megjelölésével teszi közzé honlapján a Magyar Orvosi Kamara azokat az egészségügyi dolgozókat, akik értesüléseik szerint koronavírus-fertőzöttként vesztették életüket a járvány során. A felsorolásban hétfőn délelőtt 39 név szerepelt. A lista alapján a Magyar Orvosi Kamara eddig tíz háziorvosról, nyolc mentődolgozóról, egy mohácsi és egy hatvani radiológus főorvosról, több ápolóról tud szerte az országból, de sebész, pécsi kutatóorvos és nőgyógyász is szerepel az egészségügyi áldozatok listáján.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!