A MOK már tíz olyan háziorvosról tud, aki koronavírus-fertőzöttként halt meg

2020. december 21. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eleinte csak monogrammal, ám azóta már névvel, számos esetben pedig konkrét kórház megjelölésével teszi közzé honlapján a Magyar Orvosi Kamara azokat az egészségügyi dolgozókat, akik értesüléseik szerint koronavírus-fertőzöttként vesztették életüket a járvány során.

A felsorolásban hétfőn délelőtt 39 név szerepelt, mint írják, az ott felsorolt „kollégáink szomorú halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásainkból értesültünk. Forrásaink hitelességéről igyekszünk meggyőződni, de a koronavírus fertőzés tényét illetően nincs jogunk az egészségügyi dokumentációból tájékozódni. Így ha bárkinek a leírtakkal ellentétes információja van, illetve hozzátartózóként bármely okból nem szeretné elhunyt rokona nevét általunk megjelentetve látni, kérjük az alábbi email címen jelezze!”

A lista alapján a Magyar Orvosi Kamara eddig tíz háziorvosról, nyolc mentődolgozóról, egy mohácsi és egy hatvani radiológus főorvosról, több ápolóról tud szerte az országból, de sebész, pécsi kutatóorvos és nőgyógyász is szerepel az egészségügyi áldozatok listáján.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!