Nyolcezer fölé nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma

2020. december 20. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2 967 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 302 989 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölte a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 185 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8099 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 97 443 fő, az aktív fertőzöttek száma 197 447 fő.

Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 022 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 520-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikonjainkat itt találja >>>.

A szentestét érintő korlátozásokról az M1 híradója szerint várhatóan december 21-én dönt a kormány. A gyógyultakkal kapcsolatban a lapunknak nyilatkozó virológus azt mondta: velük sem biztonságos az együtt karácsonyozás, ugyanis nem tudni, hogy tényleg védettek vagyunk-e miután leküzdöttük a fertőzést.

Szlávik János, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa azt tanácsolta, hogy a családi karácsonyon is használjunk maszkot, tartsuk a távolságot és végezzünk fertőtlenítést. Ezeket az óvintézkedéseket betartva biztonságosak lehetnek a tíz főnél kisebb családi ünnepek.

Január közepétől a Magyarországon az orvosok egy újabb gyógyszert használhatnak a koronavírusos betegek kezelése során, mert az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte az Egis által gyártott favipiravirt tartalmazó gyógyszert.

Orbán Viktor szombaton újabb gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be. Aszerint július 1-ig meghosszabbítják a családok és vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát. A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések kormánytámogatást kapnak, az ennél nagyobbaknál egyéni elbírálás lesz. A gyereket nevelő vagy váró családok kedvezményes lakásfelújítási hitelt kaphatnak, és 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!