181 beteg meghalt, napok óta csökken a kórházban kezeltek száma

2020. december 13. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4153 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 280 400 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, írja vasárnap reggeli jelentésében a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

A hivatalos közlés szerint 181 többségében idős, krónikus beteg is életét vesztette, így a halottak száma 6965 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 80 752 fő, az aktív fertőzöttek száma 192 683.

A jelentés arra is kitér: az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultaknak pedig 23 százaléka budapesti. Jelenleg 7646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen. Az előző nap statisztikáit ebben a cikkünkben olvashatja.

Gulyás Gergely csütörtökön megismételte, hogy január 11-ig érvényben maradnak az eddigi járványügyi szabályok és korlátozások. Arról, hogy szentestére lesznek-e speciális szabályok, december 21-én dönt a kormány az aktuális adatok fényében.

Szilveszter már biztosan nem lesz kivétel, ezért idén megtiltják a petárdák és tűzijátékok árusítását Magyarországon. Szombattól pedig felfüggesztették az idősek vásárlási sávját, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a boltokban a karácsonyi időszakban.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!