162-en meghaltak, 5047 újabb fertőzött Magyarországon

2020. december 12. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

5047 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 276 247-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt 162 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 6784-re emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 79 769, az aktív fertőzöttek száma 189 694. 7807 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen, írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megismételte, hogy január 11-ig érvényben maradnak az eddigi járványügyi szabályok és korlátozások. Arról, hogy szentestére lesznek-e speciális szabályok, december 21-én dönt a kormány az aktuális adatok fényében. Szilveszter azonban biztosan nem lesz kivétel, ezért megtiltják a petárdák és tűzijátékok árusítását.

Azt is mondta, hogy amennyiben elérhető lesz többféle vakcina, mindenki eldöntheti, hogy melyiket adatja be. Nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar hatóságok döntik el, milyen vakcina kap nálunk engedélyt. Csütörtöki közlése szerint 7869 kórházban ápolt beteg közül 994 ember fekszik intenzív osztályon.

Szombattól felfüggesztették az idősek vásárlási sávját Magyarországon, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a boltokban a karácsonyi időszakban.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!