160 beteg meghalt, 3221 új fertőzöttet regisztráltak

2020. december 9. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3221 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 259 588 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 160 beteg, így az elhunytak száma 6280 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 177 038. 7945 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 661-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 76 270. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 24 százaléka budapesti – írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati lap. Az adatok alapján 28 737 mintavételt végeztek az elmúlt 24 órában, a napi fertőzöttek száma ehhez viszonyítva 11,2 százalék, ami jóval kevesebb, mint az elmúlt heti arányok.

Tegnap 136, hétfőn pedig 116 halálos áldozatról adtak hírt. A legtöbb elhunytról december 5-én, a számok többnapnyi, folyamatos emelkedése után számoltak be, akkor 193 koronavírus-fertőzött halt meg hivatalosan.

Kedden kiderült, mégis lehet választani majd a különböző vakcinák között, amelyek Magyarországra érkeznek. Müller Cecília ugyan az operatív törzs tájékoztatóján a választás lehetőségére egyértelmű nemmel válaszolt, amikor ezt először a 444.hu idézte is, a kormányzati oldal álhírterjesztéssel vádolta meg a lapot. Az utólagos hivatalos magyarázat szerint Müller arról beszélt, hogy jelenleg nincs is engedélyezett vakcina, így nincs is miből választani.

Varga Mihály pénzügyminiszter közleménye szerint január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban, de ha az ágazat szereplői később igénylik, még kitolhatják a határidőt.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Szlovákia teljes lezárás elé néz, Németország szintén teljes zárlatot sürget. A britek összemixelik a különböző vakcinákat, hátha úgy hatásosabbak.

A koronavírussal kapcsolatos előző napi híreket itt olvashatja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!