Meghalt 106 beteg, 656 ember van lélegeztetőgépen

2020. november 25. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 beteg, így az elhunytak száma 4114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. A tájékoztató szerint „a gyógyultak számát részben hiányzó adatszolgáltatás miatt holnap frissítjük, a legutóbbi adatszolgáltatás szerint 44 020 fő”. A szerdán közölt mintavételek száma 20 016, a frissen közölt pozitív esetek száma 3806, ez azt jelenti, hogy a pozitivitási ráta 19 százalékos.

Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján megerősítette, hogy a kormány szerdán dönt a további szigorításról vagy enyhítésről. Az országos tisztifőorvos azt mondta, még mindig nem látni a járvány tetőzését. Egy amerikai járványmodell szerint ez a jelenlegi viszonyok mellett két hét múlva, napi 178 halálos áldozattal érkezhet meg. Müller elmondta azt is, hogy melyik megyében hány aktív fertőzött van jelenleg, az erről készült grafikonunkat ebben a cikkünkben tekintheti meg.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke videómegbeszélésen árulta el osztrák kollégájának, Wolfgang Sobotkának, hogy az ünnepekig nem tervez újabb szigorításokat a magyar kormány, amely inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozza meg az intézkedéseivel.

Kásler Miklós keddi parlamenti meghallgatásán azt mondta, ha nem történik durva változás, akkor az egészségügy tudja tartani a frontot. A miniszter szerint a koronavírus reprodukciós rátája (R érték) októberben majdnem kettő volt, míg mostanra 0,8-0,9 körülire csökkent. A 138 kórházból 78-ban ápolnak koronavírusos beteget, a miniszter szerint tervszerűen történt a kórházak előkészítése a betegek fogadására.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Nincs számottevő hatása az új típusú koronavírus miatti tüdőgyulladásban szenvedők gyógyulási vagy túlélési esélyeire annak, ha már felépült betegek vérplazmájával kezelik őket, olvasható a The New England Journal of Medicine című szakfolyóiratban megjelent tudományos cikkben. Egy argentin klinikai kísérlet adatai alapján jutott arra, hogy a vérplazmakezelésben részesülő betegek felépülési és túlélési esélyei nem sokkal jobbak azokéinál, akik placebót kaptak. Vérplazmakezelést a magyar kórházakban is alkalmaznak.

A koronavírusról szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja el.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!