Pécsi professzor a helyi covid ellátásról: Rettenetes, végveszélyig sodró állapot

2020. november 12. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Drámai helyzetben van a pécsi intenzív covid-ellátás Bogár Lajos professzor szerint, aki egy online előadáson többek között azt mondta: extrémen megnövekedett a betegszám és a szomorúan lecsökkent az ápolói létszám. A webinárium többi orvos résztvevője is gondokról számolt be országosan.

Súlyos a helyzet a pécsi intnzív covid-ellátásban, derült ki a KETLAK – Intenzív Tudományok Online – Mindenkinek (ITO-M) Webinar előadás sorozatának újabb részéből, amit szerda este azért szerveztek, hogy összegyűjtsék a tapasztalatokat a covidos intenzives ellátásokról.

Bogár Lajos professzor a Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet részéről különösen nehéz helyzetet festett le előadásában, amit a 444.hu szemlézett. Eszerint Pécsen az 50 ápoló egyharmada esett ki a munkából az elmúlt 2-3 héten, vagy azért mert megfertőződtek vagy azért, mert közvetlen kontaktként karanténba kellett vonulniuk.

Nagyon rossz helyzetben vagyunk. Elsősorban azért, mert nem számoltunk ennyire sok és súlyos állapotú beteggel. Az őszi feladataink 8-10-szerese a tavaszinak a betegek számát, állapotuk súlyosságát és érkezési gyorsaságát, hullámát tekintve

– mondta Bogár Lajos professzor. Kétharmadnyi ápolóval kellene ellátniuk 2-3 szoros feladatmennyiséget. Egy-egy emberre ennél is nagyobb nyomás hárul. További részleteket cikkünkben olvashat >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!