A szülők is változtatást sürgetnek

2020. november 5. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Szülői Hang készített felmérést az iskolai járványkezelésről. A tízezer szülői visszajelzésből az látszik, hogy komoly problémák vannak a kormányzati intézkedésekkel: elégtelenül működik a kontaktkutatás és a tesztelés, és a rengeteg hiányzás miatt a tananyag elsajátításával is számos iskolában gondok adódnak.

A válaszok alapján a legkevésbé betartott intézkedés a tanórai távolságtartás, miközben maszkot sem viselnek a tanulók (71%), és a kitöltők többsége nem tartja megfelelőnek a kontaktkutatás és a tesztelés gyakorlatát sem (70%). A szülők 57 százaléka jelezte, hogy fertőzés esetén elmarad a távoktatás és a karantén elrendelése, 40 százalék pedig a kevert osztályokkal, maszkviselés nélkül megtartott tanórákat kifogásolta.

A tavaszi digitális oktatás után a diákok 51 százalékánál tapasztaltak lemaradást valamelyik tárgyból, 16 százalékban súlyosat. Az idei tanévben 33 százalék kifejezetten elégedetlen a távoktatás minőségével, ebből 18 százalék szerint érdemben nincs is digitális oktatás azoknál, akiknél távoktatást rendeltek el.

A válaszadó szülők 71 százaléka szerint a koronavírus-járvány miatt csökkenteni kellene a központilag előírt tananyag mennyiségét.

(24.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!