A WHO európai vezetője szerint csak végső esetben kell bezárni az iskolákat

2020. november 5. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

Európában robbanásszerűen nő a koronavírus-fertőzöttek száma, nem szabad lazítani a világjárvány elleni erőfeszítéseken – jelentette ki csütörtökön Koppenhágában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai szervezetének igazgatója, Hans Kluge.

„Néhány nap alatt egymillióval nőtt az esetszám Európában, és azt is látjuk, hogy nőni kezd a halálozási arányszám is. Nem szabad lazítanunk, őszintén be kell vallani, hogy ez kissé nehéz időszak lesz” – nyilatkozta Kluge az AFP-nek. A WHO 53 európai tagországában, beleértve Oroszországot is, több mint 11,8 millió fertőzöttet és csaknem 295 ezer halálesetet jelentettek a járvány kezdete óta. Az elmúlt hét napban mintegy 1,8 millió új fertőzöttet diagnosztizáltak és 19 500-an haltak meg a koronavírus okozta betegségben.

Kluge szerint az iskolákat csak végső esetben kell bezárni, mivel nincs ok azt állítani, hogy az iskolák lennének a járvány terjedésének fő mozgatórugói. „A legvégsőkig nyitva kell tartanunk az iskolákat, mert nem engedhetjük meg egy nemzedék elvesztését a Covid-19 miatt” – mondta. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!