Az NB I. menetrendjét is kezdi felborítani a koronavírus-járvány

2020. november 5. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Honvéd első keretében 15 játékos koronavírusos, a szakmai és az egészségügyi stábból összesen nyolcan fertőződtek már meg, ráadásul a a klub utánpótlásában, a Magyar Futball Akadémián is 20 felett van azon játékosok száma, akik megfertőződtek, vagy nemrég estek át a betegségen – írja a klub honlapja. Emiatt azt kérték következő ellenfelüktől, a Budafoktól, hogy a szombati bajnoki mérkőzésüket halasszák el. A Budafok egy nap gondolkodási időt kért, így pénteken dől el, hogy lesz-e a hétvégén Budafok–Honvéd-meccs.

Az Újpestet is hasonló mértékben sújtja a járvány. Ők múlt héten hiába kérték az MTK-t, hogy halasszák el a mérkőzésüket, ebbe az MTK nem ment bele, az ifikkel felálló Újpestet 4-0-ra győzték le. Szerdán az Újpest közleményt adott ki, hogy a 25 fős keretükből csak két játékosnak volt negatív a koronavírustesztje, és az U19-es csapatból felhozott játékosok között is találtak fertőzöttet. Emiatt aztán nem fognak, és nem is tudnak kiállni a Diósgyőr elleni pénteki NB I.-es bajnokin.

Az MLSZ szabályai szerint minden klub egyszer kérhet halasztást a vírushelyzet miatt, és ehhez az ellenfél hozzájárulására is szükségük van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!