Nem áll ki pénteki bajnokiján az Újpest, annyi a koronavírusos eset a csapatnál

2020. november 4. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Durván berobbant a járvány az Újpest futballcsapatánál: a klub szerdai közleménye szerint a 25 fős keretből csak két játékosnak volt negatív a tesztje, és az U19-es csapatból felhozott játékosok között is találtak fertőzöttet.

Emiatt nem fognak kiállni a Diósgyőr elleni pénteki NB I.-es bajnokin.

Nincs is elég játékosuk ehhez, másrészt sem az ellenfelet, sem saját játékosaikat nem akarják kitenni a fertőzés veszélyének, írták. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) is tájékoztatták. A hivatalos döntésre még várni kell, a Diósgyőr is várja a szövetség állásfoglalását az ügyben.

Az MLSZ szabályai szerint minden klub egyszer kérhet halasztást a vírushelyzet miatt. Ehhez az ellenfél hozzájárulására is szükség van, a Diósgyőr azonban nem egyezett bele ebbe. Azzal érveltek, hogy a sűrű versenynaptár miatt nem tudnák mikor pótolni az Újpest elleni meccset, illetve már eleve van két elhalasztott meccsük, és még nem tudják, hogy azokat mikor fogják lejátszani. Egyik alkalommal a Ferencváros ellen játszottak volna, de az FTC a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezője miatt kérte a meccs elhalasztását. A DVTK közleménye szerint a „magyar labdarúgás érdekeit szem előtt tartva” mentek ebbe bele.

Az Újpestnél október elején találták az első koronavírusos eseteket, akkor még csak pár fertőzöttről beszéltek. Úgy látszik azonban, hogy nem sikerült megállítani a vírus terjedését a csapatnál. Már vasárnap, az MTK elleni bajnokin is csak erősen tartalékosan tudtak kiállni, csupán hét felnőtt, hadra fogható focistájuk volt, az utánpótlásból töltötték fel a keretet. Akkor is kérték a halasztást, de az MTK is elutasította azt, többek között arra hivatkozva, hogy nekik is sok sérültjük van. A meccset lejátszották, 4-0-ra nyert az MTK.

Az MTK döntésén eléggé kiakadt Predrag Rogan, az Újpest edzője, aki maga is koronavírusos, tünetei is vannak. Érthetetlennek nevezte az MTK hozzáállását, szerinte azzal, hogy nem hajlandóak halasztani, saját játékosaikat és a bajnokságot is veszélybe sodorják. „Ha valahol igazán léteznie kéne a sportszerűségnek az élet bármely területén, az a sportban kellene hogy legyen. A koronavírusos idők sok változást hoztak, és egyértelműen látszik, sajnos, hogy az etikai elvek is változnak. Most, amikor arra lenne szükség, hogy maximális megértéssel legyünk egymás iránt, amivel szembesülünk, nevezzük bárminek is, az ‘erő és fölény fitogtatása, a tisztelet hiánya” – írta közleményében.

Szeptember közepén a Paks kért halasztást koronavírus-fertőzésekre hivatkozva, de a Ferencváros nem ment bele ebbe. A meccset lejátszották, a tartalékos Paks ellen 5-0-ra nyert a címvédő. Az MLSZ azután szigorított a szabályokon, hogy a Puskás Akadémia két meccset is halasztott.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!