Észak-Macedóniában terjeszkedne a 4iG

2024. augusztus 1. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

A 4iG csoport észak-macedóniai piacra lépési lehetőségeiről tárgyalt Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese, egyben az ország közlekedésért és kommunikációért felelős minisztere és a 4iG csoport elnöke. Alekszandar Nikoloszki és Jászai Gellért Budapesten találkozott. A 4iG közleménye azt írja, a csoport észak-macedóniai piacra lépése „tökéletesen illeszkedne” a cég üzleti stratégiájába, melynek egyik célja az, hogy folyamatosan növelje a vállalatcsoport jelenlétét a Nyugat-Balkánon.

Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke a közlemény szerint arról beszélt a találkozón, hogy komoly szándékuk a piacra lépés, ezért a következő hetekben meg is kezdik a tárgyalást az észak-macedón kormánnyal, hogy meghatározzák a jövőbeli együttműködés kereteit. A hivatalos találkozón mindkét fél hangsúlyozta a digitális infrastruktúra fejlesztésének kulcsszerepét a gazdasági és társadalmi fejlődésben.

A 4iG 2022-ben lépett be a nyugat-balkáni távközlési piacra (Montenegróban és Albániában), majd elindította saját távközlési márkáját, a ONE-t.

A világűrt is célba vevő, két éve az állammal karöltve a Vodafone Magyarországot is bekebelező 4iG egy nagy kapacitású tengeralatti adatkábel kiépítését készíti elő a Telecom Egypttel, ami Egyiptomot és Albániát kötné össze. A csoport szerint beruházás Észak-Macedónia számára is előnyös lehet, mert hozzájárulhat az ország digitalizációjának felgyorsításához és gazdasági növekedéséhez.

A 4iG az Orbán-rendszer egyik csúcsvállalata, itt írt róla részletesen a Direkt36.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!