Megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt az Uber, nyár elején indulnak a taxik

2024. április 16. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

Elhárultak az akadályok az Uber magyarországi piacra lépése elől, megkapták a diszpécserszolgálati engedélyt, erősítette meg érdeklődésünkre a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség. A Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kaptak a budapesti indulásához, ezzel lezárva a hivatalos jóváhagyási folyamatot.

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten, tették hozzá.

Az Uber a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, engedélykérelmüket februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd. A levélben azt írták, hogy a sofőröknek ez az együttműködés még több fuvart és bevételt jelent majd, de hogy miért, azt nem részletezték.

„A veletek történő elszámolás módja nem változik. A tagdíj mértéke változatlan, befizetésük a meghatározott időintervallumban történik a jövőben is” – olvasható a levélben, amiben azt is megemlítették, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnere továbbra is a Főtaxi lesz.

Az Uber sajtóosztálya lapunknak korábban azt írta, hogy különálló szolgáltatásként tervezi a belépést a budapesti piacra. „A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat” – írta válaszában az Uber.

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – fogalmazott Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke az együttműködés bejelentésekor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!