Varga Mihály reagált arra, hogy mérik, hogy fogadnák, ha ő lenne a következő jegybankelnök

2024. február 14. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindent a maga idejében. Amíg szükség van a munkámra és bírom a miniszterelnök úr bizalmát, végzem a feladatom, ahogy tettem az elmúlt évtizedben is” – reagált az ATV-nek szerda reggel Varga Mihály pénzügyminiszter arra a kérdésre, hogy informálisan felkérte-e Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Bank elnökének.

Az ATV azután kérdezte erről Vargát, hogy az Index azt írta, hétfőn 4-5 ezer fős közvélemény-kutatás kezdődött, amiben az a kérdés is szerepel, hogy mit szólna, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke.

Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök korábban váratlanul, bár nem előzmények nélkül élesen kritizálta a szerinte sokat hibázó, illetve ütemet vesztő kormányt. Arról, hogy miért szállt bele Orbánba Matolcsy, aki öt évig volt a minisztere, részletesen írtunk korábban. Orbán Viktor a karácsonyi kormányinfón azt mondta, márciusban jelöl új MNB-elnököt.

Decemberben deklaráltan is Nagy Márton lett a magyar gazdaságpolitika első embere, korábban írtunk arról is, hogy ő Orbán Viktor kedvence, de hosszú távon mindig Varga Mihály nyer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!