Tatabányán a fideszes képviselők sem támogatják, hogy akkumulátorgyár épüljön

2023. december 12. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

A tatabányai önkormányzat még november végén egyhangúlag ellenezte, hogy új akkumulátoripari beruházás induljon a városban, a határozatot a fideszes képviselők is támogatták, írja a 24.hu. A lap szerint erre azután került sor, hogy a külügyminiszter irányítása alatt működő HIPA-tól megkeresték Szücsné Posztovics Ilona polgármestert, hogy lenne-e nyitottság a városban egy ilyen gyárra. Az ellenzéki polgármester nemmel válaszolt, de egy novemberi közmeghallgatáson a kormánypárti képviselők sem támogatták, hogy akkumulátorgyár épüljön a városban.

A fideszes képviselők a lap szerint az önkormányzat közgyűlésén már a saját módosító javaslataikkal együtt szavazták meg a határozatot. „Ha nem akarják, hogy ellenük forduljon a közhangulat, ki kell nyilvánítaniuk, hogy elutasítják az ilyen fejlesztéseket” – mondta a lap tatabányai forrása, aki szerint ha a kormány úgy dönt, hogy egy iparipark-fejlesztést nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak nyilvánít, akkor az felülírja az önkormányzati közgyűlés határozatát.

Akkumulátorgyárakról szóló cikksorozatunkban körbejártuk a téma globális és magyar gazdasági jelentőségét, az akkugyártás technológiai és környezeti vonatkozásait, az iparággal kapcsolatos intézményi hiányosságokat, a hazai politikai kontextust és a gyártás felfutásának társadalmi, munkaerőpiaci következményeit. A sorozat további részei:

Miért ennyire fontos Orbánéknak, hogy akkumulátorgyárak országa legyünk?
Kell-e félni attól, hogy mérgeznek az akkumulátorgyárak?
Akkumulátorgyártás: az iparág, amelynek az útjából eltakarítják a törvényeket
Csak robotként figyelem a futószalagot az aksigyárban, de az előző fizetésem kétszeresét keresem

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!