VSquare: Lázár szerint 1900 milliárdnál jóval több pénzből épülhet meg a rákosrendezői mini-Dubaj

2023. december 7. – 18:10

VSquare: Lázár szerint 1900 milliárdnál jóval több pénzből épülhet meg a rákosrendezői mini-Dubaj
A Rákosrendező ma – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban elhangzott ötmilliárd dollár helyett a tízmilliárdhoz közelebbi összegből épülhet meg a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubaj – írja a VSquare hírlevele. Korábban ők írtak először a mini-Dubajról, amiről később bebizonyosodott, hogy nem csak találgatás, de valódi terv.

A mostani hírlevelük szerint Lázár a múlt heti nyilvános sajtótájékoztatója mellett tartott egy zártkörű eligazítást is, ahol más árnyalatokkal adta elő a terveket. Itt azt mondta, hogy meg fogja akadályozni, hogy a projekt részeként felhőkarcolók épüljenek Budapesten, és ráveszi az arabokat, hogy kisebb épületekben gondolkodjanak.

Azt is mondta, hogy ha ezt elérik, akkor szerinte az már kompromisszumként eladható lesz Karácsony Gergelynek. Karácsonynak nyilván jól jönne, ha állami pénzből megépülne a mini-Dubajhoz ígért három infrastrukturális beruházás, köztük a Szegedi úti felüljáró megépítése és a zuglói, valamint angyalföldi villamosvonalak összekötése.

A hírlevél szerint Lázár azt mondta, hogy közelebb van a tízmilliárd dollárhoz a beruházás értéke, mint a korábban ismertetett ötmilliárdhoz. Tízmilliárd dollár átszámolva 3500 milliárd forint, ez nagyjából tízszer annyi, mint amennyiből a MOL felhőkarcolóját és az azt körülvevő irodákat felépítették.

Lázár a nyilvános sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy még nagyban zajlanak a tárgyalások a befektetővel, de a céljuk egy „új milleniumi városrész” megépítése. Ennek szerinte illeszkednie kell majd Budapest jelenlegi városképébe, és az egyetlen hátránya talán az lehet majd, hogy több millió turistát fog Budapestre vonzani. Ő a Fővárossal akkor tárgyalna, ha már megkötötték a szerződést a befektetővel.

Karácsony Gergely ezt viszont kategorikusan elutasítja, szerinte a budapestiek véleményének kikérése nélkül nem épülhet mini-Dubaj a Rákosrendező helyén. Azt is mondta, hogy luxuslakások és irodák helyett inkább zöldterületet és megfizethető lakásokat kellene kialakítani a területen.

Arról, hogy mi van most a Rákosrendezőn, és hogy alakult ki ez a helyzet, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!