Elon Musk szerint az ex-Twitter X a YouTube és a LinkedIn versenytársa lesz

2023. október 27. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban Twitter néven ismertté vált, most X néven futó közösségi oldal vezetői bejelentették, hogy a jövőben a YouTube és a LinkedIn versenytársai lesznek, mert új üzletágakat nyitnak a videózás és a munkaerő közvetítés terén, írja a Bloomberg.

Elon Musk, az X tulajdonosa és Linda Yaccarino vezérigazgató most először állt ki együtt az egész vállalat elé, hogy Musk pont egy éve vette meg a Twittert, amit azóta X-re kereszteltek. Amellett, hogy az X videós és munkaerő közvetítő platformokat nyit, bejelentették azt is, hogy XWire néven hírszolgáltatást is indítanak. Az még nem derült ki ugyan, hogy az X YouTube, LinkedIn és Newswire versenytársai hogyan fognak kinézni, de a két vezető rekordmennyiségű eltöltött időt és 500 millió felhasználót emlegetett az állománygyűlésen.

Musk 2022 októberében vette meg a Twittert 44 milliárd dollárért, majd ezután alapos átszabásba kezdett. Tömeges elbocsátások, több millió dolláros viták, állítólagos végkielégítéssel kapcsolatos viták követték a vásárlást, majd több szervezet, köztük az Anti-Defamation League, a Free Press és a GLAAD arra figyelmeztették a márkákat, hogy gondolják át a Twitteren való hirdetést. A szervezetek a tömeges elbocsátásokat kulcsfontosságú tényezőként jelölték meg. Yaccarinót ezután vette fel Musk, a hirdetőkkel való kapcsolatok kiépítésére.

Elon Musk nemcsak a világ leggazdagabb embere lett 2022-re, de ő az egyik legfelkapottabb, legérdekesebb és legmegosztóbb karakter, sőt újabban a magyar családpolitika legújabb szövetségese is, mind a 11 gyerekével. Az 51 éves, extrém módon ellentmondásos milliárdosról szóló korábbi portrénkat itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!