Elon Musk ahogy megvette a Twittert, egyből kirúgta a vezetőit

2022. október 28. – 05:25

Másolás

Vágólapra másolva

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk hosszú hónapokig tartó vita után befejezte a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását, majd azzal a lendülettel át is vette cég felett az irányítást, és több csúcsvezetőt, köztük Parag Agrawal vezérigazgatót is kirúgta több lap értesülése szerint.

Musk Agrawal mellett Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde-ot, a jogpolitikáért, bizalomért és biztonságért felelős vezetőt is menesztette. A vezetőket korábban is kritizálta, azzal vádolta őket, hogy félrevezették, őt és más befektetőket, mert a Twitteren rengeteg hamis fiók létezik, és így a piaci értéke sem akkora.

Agrawal és Segal a Twitter San Francisco-i központjában tartózkodott az üzlet megkötésekor, és kikísérték őket, jelentette a Reuters.

Elon Musk a Tesla és a Space X tulajdonosa a Twittert is felvásárolta – Fotó: Mike Blake/Reuters
Elon Musk a Tesla és a Space X tulajdonosa a Twittert is felvásárolta – Fotó: Mike Blake/Reuters

Musk korábban azt mondta, hogy a Twitter dolgozóinak 75 százalékát fogja elbocsátani, hogy vissza tudja fizetni a vállalat adósságait. Később finomította ezeket az elképzeléseket, így a leépítés jóval kisebb arányú lehet.

A milliárdos azt írta a szerdai átvétel után, hogy nem a több pénz miatt vásárolta meg a Twittert, hanem mert segíteni akar az emberiségnek.

„Sok spekuláció látott napvilágot arról, hogy miért vettem meg a Twittert, és mit gondolok a hirdetésekről. Ezek nagy része téves. Azért vásároltam meg a Twittert, mert a civilizáció jövője szempontjából fontos, hogy legyen egy közös digitális főtér, ahol a legkülönbözőbb meggyőződések egészséges módon, erőszak nélkül vitatkozhatnak” – írta.

Hogy kicsoda Elon Musk, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!