Saját dolgozói kifizetésével is csúszott a Booking.com egy kiszivárgott videó szerint

2023. október 24. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Nemcsak a szállásadóknak és partnereknek nem fizetett, de a saját dolgozói bérével is csúszott a Booking.com a nyári pénzvisszatartási ügy idején – derül ki abból a videóból, ami egy szingapúri konferenciáról szivárgott ki. A Spabook idegenforgalmi szakportál szerint a videón a Booking.com marketingmenedzsere beszél, és azt mondja, hogy a nemzetközi online szállásközvetítő cég saját dolgozóinak sem fizetett határidőre, de szerinte ez a „kis áldozat” megtérül az új, integrált szolgáltatások bevezetésével.

„Voltak problémáink a fizetéseinkkel. De nem véletlenül kellett meghoznunk ezt a kis áldozatot egy hosszú távú tervért” – mondta a marketinges, majd kifejtette, hogy a Booking.com több együttműködést is kötött, például légitársaságokkal, transzferszolgáltatókkal.

„Ezért mindent egyetlen fizetési platformon belül kell egységesítenünk. Ez az oka annak, hogy kockázatot kellett vállalnunk, hogy mindent egy ernyő alá helyezzünk, és én… Szeretnék elnézést kérni ezért, de látni fogják, hogy ez a befektetés megtérül. Ez az a változtatás, amit meg kellett tennünk az összekapcsolt utazási szolgáltatásért” – utalt a fizetési gondok okaira a Booking.com alkalmazottja.

A Booking.com nyári pénzvisszatartási ügyéről ebben a cikkben írtunk részletesen, és ugyan az érintett magyarországi vállalkozások 98-99 százaléka megkapta az elmaradt díjakat augusztus végére, a Fidesz törvényt módosítana az amszterdami központú vállalat ügye miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal szeptemberben rajtaütést tartott a Booking.com budapesti irodájában, és már korábban elindította a gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A hivatal szerint ugyanis felmerülhet a gyanú, hogy sérült a szabad piaci verseny a szállásadók között, ami – különös figyelemmel a nyári szezonra – közvetlenül kihathatott a szállásfoglaló fogyasztókra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!