Akkumulátorgyártásról szóló képzés indul az Óbudai Egyemen

2023. március 21. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Autóipari Li-ion akkumulátorok gyártása elnevezésű tantárgyat oktatnak az Óbudai Egyetemen, hamarosan pedig speciális szakirányra is jelentkezhetnek a mérnökhallgatók – írja az egyetem közleménye.

A képzést a Samsung- SDI-vel együttműködve indítják, a gyakorlati ismeretek megszerzéséért az oktatásban szerepet vállalnak a vállalat mérnökei, valamint ösztöndíjprogramot és szakmai gyakorlat lehetőségét is biztosítanak a gödi gyárban – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A hallgatók a 2023-as tavaszi szemesztertől az angol oktatási nyelvű „Manufacturing of automotive Li-ion batteries” elnevezésű tantárgy részeként sajátíthatják el a gyártásban végzendő mérnöki munkához szükséges ismereteket. A tantárgyat jelenleg az egyetem Bánki Donát gépész és biztonságtechnikai mérnöki képzésben részt vevők, az őszi félévtől pedig már a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói is felvehetik.

Az akkumulátoripar magyarországi helyzetét és kilátásait az utóbbi hetekben részletes cikksorozatban jártuk körbe, amelynek részei:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!