A Lidl nem tervezi tovább korlátozni az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét az ünnepek előtt

2022. december 19. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Miután szombaton megírtuk, hogy karácsony előtt egy héttel korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét az Aldi, kérdéseket küldtünk a Lidlnek is, terveznek-e hasonló lépést az ünnepek előtt. A Telexnek küldött válaszukból kiderült, korábban a Lidlben is vezettek be korlátozásokat, de ezeket nem tervezik már szigorítani az ünnepek előtt.

Hangsúlyozták, a Lidl Magyarország nem tervezi, hogy tovább korlátozza az ünnepi időszak előtt vagy az alatt az árstopos termékekből megvásárolható mennyiséget.

Mint írják, „a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében az áruházlánc egységesen, minden üzletben mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső termékekre”:

  • Lisztből és a cukorból 5-5 kg,
  • tejből 6 liter,
  • az étolaj 1 literes változatából 3 db, míg a 2 és 5 literesből 1 db vásárolható egyszerre.
  • A csirkemell 1000 grammos kiszerelésből 3 db; a 2000 grammos (XXL) kiszerelésből 2 db vásárolható, de az 500 g-os, valamint a csemegepultban kapható csirkemellre nincs mennyiségi korlátozás.
  • A lédig burgonyából maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag,
  • tojásból pedig 30 db, illetve a 18 darabosból 2 csomag az egyszerre megvásárolható mennyiség a Lidl üzleteiben.

Hozzátették, „az árstoppal érintett termékek esetében az elmúlt hónapokban többszörösére nőtt az érdeklődés, de az áruházlánc folyamatosan monitorozza a fogyásokat és mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen”. Mint írják, a vállalat folyamatosan biztosítja a jogszabályban előírt átlagmennyiséget, sőt az azon felül jelentkező fogyasztói igényeket is igyekszik maximálisan kiszolgálni.

Bár „a megnövekedett fogyasztói kereslet eredményezhet időszakosan üres polcokat, de az üzletekbe a beszállítás folyamatos és biztosított”.

És hogy mi mennyi a Lidlben? Korábbi riportjainkban a környező országok, illetve a határ mentén található áruházak árazását hasonlítottuk össze:

Cikkünk korábbi címe félreértésre adhatott okot, ezért megjelenés után pontosítottuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!