Portfolio: három-ötszörösére nőtt a napelemek iránti kereslet

2022. július 22. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többszörösére ugrott a háztartási méretű napelemes rendszerek iránti lakossági érdeklődés a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló bejelentés után – mondta a Portfoliónak Szolnoki Ádám, a Manap iparági egyesület elnöke.

A szakértő becslése szerint három-ötszörösére emelkedett a napelem telepítése iránt érdeklődők száma a rezsicsökkentés csökkentésének bejelentése után.

Szerinte az új rezsiárak mellett még úgy is megtérül a napelem-beruházás, hogy a telepítő cégeknek is árat kell emelniük. Az iparág várhatóan képes lesz kiszolgálni az erősödő keresletet, de ez megnyújthatja a beruházás időigényét – írja a lap.

A magyarországi naperőművek termelési csúcsot értek el múlt héten, a teljes magyarországi villamosenergia-felhasználás közel 37 százalékát a nagy naperőművek fedezték. A jelenlegi energia-vészhelyzetben ennek különösen nagy jelentősége van, hiszen az alternatív energiaforrások hozzájárulnak az ország energiával való ellátásának biztosításában is – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A kormány múlt héten energia-veszélyhelyzetet hirdetett, és bejelentette, hogy csökkenti a nyolc éven át tartó rezsicsökkentést. Az új rezsiárakról itt írtunk részletesen.

Kövess minket Facebookon is!