Az szja-visszatérítésről küldött kormányzati „tájékoztató” sem maradhatott gyurcsányozás és fideszes kampányszlogen nélkül

2022. február 8. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben tájékoztatja a gyereket nevelő magánszemélyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-visszatérítésről, mostanában kezdték el kipostázni ezeket az érintetteknek. Akik meglepve tapasztalják, hogy nem sima tájékoztatásról, sokkal inkább kampányhangulatú üzenetről van szó, amely Orbán Viktor szignójával van ellátva.

A levélben ilyen mondatok szerepelnek:

  • „A Gyurcsány-korszakban jelentősen megnyirbálták a családtámogatásokat”
  • „nekünk az a meggyőződésünk, hogy nehéz időkben nem az emberektől kell a pénzt elvenni”
  • „Amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, a gyermeket nevelő családok számíthatnak a kormány támogatására, mert…” (dobpergés)
  • „…Magyarország előre megy, nem hátra!”

Tájékoztató funkciót a levél ebben a formában kevésbé lát el, olyan alapvető információk, amelyekre mindenki kíváncsi lenne (pl. mennyi lesz az összeg, mikor érkezik pontosan), ugyanis nem szerepelnek benne.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Orbán Viktor 2021 nyarán ígért be jelentős adókedvezményt a gyereket nevelőknek, ennek értelmében a szülők visszakaphatják az szja-t (maximum az átlagjövedelem szintjéig, tehát a maximális összeg fejenként 809 ezer forint), amit 2021-ben befizettek. Később kiderült, hogy a várandósoknak, az ekhósoknak (az ekho kétharmada) és katásoknak (a tételes adó negyede) is jár az adókedvezmény, a részletekről pedig még itt és itt is írtunk. Aki valóban tájékozódna a részletekről, annak a NAV részletes magyarázóját is ajánljuk. Az intézkedés mintegy 600 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!