A Lidl akciósan kínálja a hatósági áras termékeket keddtől, és mennyiségi korlátozást vezetett be rájuk

2022. január 29. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Lidl mennyiségi korlátozást vezetett be a hatósági áras termékekre, szúrta ki a Pénzcentrum az élelmiszerlánc legfrissebb akciós újságjában. Keddtől kristálycukorból és búzalisztből legfeljebb tíz-tíz kilót vásárolhatunk egyszerre, a tejnél tizenkét liternél, napraforgó-étolajnál tíz liternél húzták meg a határt.

Az is kiderül a kiadványból, hogy ezeknél a termékeknél bementek a hatósági árak alá, így például a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19%-kal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15%-kal olcsóbban adják majd, mint azt a jogszabályban rögzített dátumon tették.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február 1-jétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A kijelölt termékek árát minden üzletben vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. Egy nappal később, a kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy a csirke far-hát árát is befagyasztják.

Az élelmiszerárstopról szóló kormányrendelet még azt is részletezi, hogy a csirke far-hát milyen feldolgozásaira vonatkozik az árstop. Az indoklás szerint „a piaci rendellenességek káros hatásainak megelőzése érdekében” van szükség erre a lépésre. Az árstop 2022. február 1. és 2022. május 1. között lesz érvényben.

A rendeletben szerepel az is, hogy az érintett termékeket kötelező készleten tartani.

„A kereskedő 2021. október 15. napján forgalmazott termékek forgalmazására és naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, 2021. évi átlagos napi mennyiség árusítására köteles.”

A Lidl a tizenegyedik legtöbb munkavállalót foglalkoztató cég Magyarországon, 8500 dolgozójuk van. 2004-ben nyitották meg első tizenkét üzletüket és az első hazai logisztikai központjukat, ma már 190 áruházuk van itthon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!