Egységes csillagbesorolást kap minden szálláshely

2021. május 22. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egységes szempontok alapján, egytől öt csillagig tartó besorolás alá vonja valamennyi magyarországi szálláshelyet az Országgyűlés előtt fekvő turisztikai törvénymódosítás – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet podcast adásában. A változtatás célja, hogy megbízható minőséget kapjanak a vendégek, függetlenül attól, szállodába vagy magánszálláshelyre látogatnak.

A már több mint tíz országban működő minősítési rendszer 2022 januárjában indul, a besorolás költségeit pedig a turisztikai ügynökség ingyenesen végzi 2024-ig. A még elfogadásra váró törvénymódosítás a szálláshelyekhez hasonló online adatszolgáltatást ír elő a vendéglátóhelyeknek és különböző turisztikai attrakciók biztosítóinak is.

Az MTÜ vezérigazgatója szólt arról is, hogy a parlament támogatásával jogszabályban rögzíthetik a turisztikailag kiemelt jelentőségű település fogalmát is. Guller abban bízik, hogy a jelenlegi foglaltsági állapotok alapján talán még a tavalyi nyárnál is erősebb forgalom várható a magyarországi szálláshelyeken.

Ebben valószínűleg szerepet játszanak a szervezet tanácsadói is, akik milliós támogatásokat kaptak, valamint a terasznyitásról bőszen posztoló celebek is. Az utazókat várják a közpénzzel tömött hotelek, de az igazi kalandvágyók helye Mendén van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!