Többmilliós támogatásokat kapnak a Magyar Turisztikai Ügynökség fizetett tanácsadói

2021. május 19. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több százmilliós támogatásokat kapnak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a fizetett tanácsadói – írja a 24.hu. Laposa Bence vállalkozásairól már januárban kiderült, hogy úgy kaptak összesen 143 millió forint közpénzt, hogy Laposa az ügynökség tanácsadója. Akkor a lap közérdekű adatigényléssel kikérte a tanácsadók listáját, és arra is rákérdeztek, hogy ki mióta segíti az MTÜ munkáját.

Borbás Marcsi köztévés műsorvezető például 2017 óta ad tanácsot az MTÜ-nek, méghozzá havi 300 ezer forintért. Elmondása szerint erre azért kérték fel, mert 24 éve járja az országot, így segíteni tud a lehetséges turisztikai célpontok kialakításában.

A tanácsadók neve között szerepel még Haffner Adrienne is, aki a HÍR-MÉDIA 2002 Regionális Hírszolgáltató Kft. ügyvezetője. Ő ad tanácsot a legrégebb óta (2015-ben kezdte), és ő kapja a legjobb fizetést is (havi bruttó 600 ezret). Valószínűleg lehet valami köze a Fideszhez, ugyanis az emailcíme az, hogy haffner.adrienn@fidesz.hu. Szerepel még a listán Rókusfalvy Pál neve is, ő havi bruttó 500 ezret kap, és tavaly 400 millió forint állami támogatást is kapott a fogadójának fejlesztésére. Borturizmus és bormarketing témáiban ad tanácsot az ügynökségnek.

Szintén bedolgozik az MTÜ-nek Zoób Kati divattervező, aki 811 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, valamint Sikota Krisztina Anna XII. kerületi fideszes képviselő, aki a Várkapitányság vezérigazgató-helyetteseként havi bruttó 1,6 milliót keres, pedig a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2017-ben öt évre eltiltotta a cégvezetéstől.

Az ügynökség munkáját segíti még Zoboki Gábor Ybl-díjas építész és Káel Csaba Nádasdy Kálmán-díjas filmrendező is. A többi tanácsadóról a 24.hu cikkében olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!