Feltűnően drágán kínál egy szálláshelyet a korábban Zanzibáron nyaraló mendei polgármester lánya, Hadházynak gyanús a dolog

2021. április 14. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül drágán kínálja a mendei polgármester lánya a település egyik vendégházában lévő apartmant, írta bejegyzésében Hadházy Ákos, aki szerint elképzelhető, hogy a szálláshelyet kiadók szándékosan azt akarják, ne tolongjanak a vendégek.

Hadházy korábban már írt a pest megyei település polgármesteréről, a független országgyűlési képviselő márciusban azt nehezményezte, hogy Kaszanyi József a járványügyi szigorítások idején az afrikai Zanzibár szigetén lazított. Ez volt az az időszak, amikor Orbán Viktor arra kérte az embereket, hogy Dubajba, Tanganyikára és más egzotikus helyekre ne menjenek nyaralni, hiszen könnyen be lehet hozni a veszélyes vírusmutánsokat.

Facebook-bejegyzésében Hadházy most arról írt, hogy Kaszanyi József mendei polgármester lánya 160 ezer forintért hirdet egy apartmant a pest megyei Mendén, ellátás nélkül. A politikus szerint a házak építésére amúgy 59 millió EU-s támogatást kapott „falusi turizmus fejlesztése” címén. Hadházy azt írja, hogy 80 ezer forint/fő/éj áron hirdetik, és ez valóban így van, hiszen ha csak két ember veszi ki, akkor is ennyibe kerül, ha viszont hat ember bérli ki, akkor is 160 ezer forint/éj áron vehető ki, ez esetben a fejenkénti költség alacsonyabb.

Ettől függetlenül a környéken megszokott árakhoz képest számottevően drágábban kínálják a szálláshelyet, a képviselő szerint az árszabásban egyetlen logikát lehet találni, nem akarják, hogy túl sok vendég legyeskedjen a hely körül. Hadházy a következő magyarázatot találta a dologra: „Az EU-s támogatás feltétele ugyanis, hogy a megépült valamit három évig üzemeltetni is kell. Ha nem üzemelnek, vissza kell fizetni a támogatást. Ha a szállás fent van a szállásközvetítő oldalakon, akkor egy ellenőrzés nem mondhatja, hogy ők nem próbálkoztak. De ha közben más céllal hasznosítják az épületet, akkor pedig egészen biztos, hogy nem eszi oda a fene a turistákat 80 ezer forintért” – írta.

A képviselő azt is hozzáfűzte: „Hogy mire használhatják akkor a lakásokat? A helyiektől erre is kaptunk tippeket, hamarosan beszámolok erről.”

Kerestük Kaszanyi Józsefet, Mende polgármesterét, de a polgármesteri hivatalban azt mondták, ezen a héten nem elérhető. Írtunk neki emailt, ha válaszol, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!