Alapítványosdi a turizmusban is: Oszkó-Jakab Natália társelnök lett

2021. április 16. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hazai rendezvényszakma ismert arcai, Balásy Gyula cégeinek vezetői, illetve meglepő módon Oszkó Péter volt pénzügyminiszter felesége is bekerült a Magyar Turisztikai Program Alapítvány vezetésébe.

Megalakult és elindult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány – erről számolt be több szaklap, így a Kreatív Online is.

Az alapítvány honlapján eddig túl sok információ nem található. Az alapítvány célja, hogy létrejöjjön egy, a rendezvények fejlődését segítő ökoszisztéma, legyen szó kulturális és turisztikai rendezvényekről, fesztiválokról, konferenciákról, egyedi programokról vagy nemzetközi sportesemények megvalósításáról.

Az alapítványban ennek érdekében a zenei fesztiválok szervezői, a Maresz, a Hungexpo, az MTÜ vezetői mellett zenei menedzserek és technikai szolgáltatók is megtalálhatók.

Az alapítvány társelnökei

 • Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója és a Music Hungary Szövetség Fesztivál szakosztályának vezetője,
 • illetve Botond Szabolcs, a Visual Europe Group igazgatója.

Az, hogy a fesztiválvilág Oszkó-Jakab Natáliától reméli, hogy segítheti a szakmai érdekképviseletet, ismét azt jelzi, hogy az Oszkó család nincs rossz viszonyban a jelenlegi turisztikai vezetéssel. Nemrég mi is foglalkoztunk azzal a fordulatos történettel, amelyben egy balatonhenyei luxusépítkezés eljutott Guller Zoltán telektulajdonlásától Oszkó Péter közvetett tulajdonáig.

A másik elnök gyorsan felívelő pályájáról pedig a rendezvénypiac NER-es elfoglalásáról írt cikkünkben, illetve a raktárkoncertekről írt nagyobb cikkünkben foglalkoztunk.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai

 • Dolina Tamás, a Moonlight Event Kft. (Lounge-csoport) ügyvezetője,
 • Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője,
 • Schmidt Gábor, a MOB alelnöke,
 • Fiák Krisztina, az MTÜ Rendezvénykoordinációs Osztályvezetője,
 • Ganczer Gábor, a Maresz elnöke és a Hungexpo vezérigazgatója,
 • Rókusfalvy Gábor, a Roxer Kommunikációs Kft. tulajdonos ügyvezetője,
 • Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója,
 • Lobenwein Norbert, a Volt Fesztivál alapítója
 • és Szabó László, producer, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Zenei Menedzserek Egyesületének elnöke.

Az alapítvány az újranyitásra, adócsökkentési javaslatokra, pályázatokra fókuszál.

Jelenleg ugyan ez az ágazat vegetál, de ha visszatér az élet, újra fontos lesz, vélhetően a Magyar Turisztikai Ügynökség feladatokat, pályázati zsűrizést adhat át az új szervezetnek.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!