Gyermekkórháznak adományozott a GameStop-őrület főiskolás nyertese

2021. február 2. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután 30000 dolláros nyereséget kasszírozott egy amerikai főiskolai hallgató a Wall Street tőzsdecápáit megleckéztető közösségi tőzsdei húzáson, rögtön el is adományozta a nyereség egy részét egy minneapolisi gyermekkórháznak.

Hunter Kahn, a Cornell Egyetem gépészmérnök hallgatója 2000 dollárnyi, azaz mintegy 600 ezer forintnyi Nintendo Switch konzolt és játékot adományozott a minneapolisi gyermekkórháznak, írja a CNN.com. A nagylelkű adományozó egy Wall Street-et meghekkelő tőzsdei akcióból tollasodott meg a múlt héten, összesen 30000 dolláros nyereséget besöpörve.

Hunter Kahn a Reddit-fórumozók által felvert árfolyamú GameStop részvényeiből vásárolt be korábban, és azt értékesítette. Pár napja arról számoltunk be, hogy egy ötödikes fiú is nagyot kaszált a GameStop-őrületen.

Mint azt megírtuk, a GameStop az angolszász országok legismertebb videójáték-boltja. A bolthálózat az elmúlt években az online játékpiac térnyerése miatt csak kínlódott, és a járványhelyzetet, meg a trendeket figyelembe véve nem úgy tűnt, hogy kilábalhat ebből a helyzetből. Emiatt a cég részvényei is alaposan bezuhantak, 2019 márciusa után több mint egy évig közelében sem voltak a tíz dollárnak, sőt, egy ponton három dollár alatt vesztegették őket. Majd jött a hihetetlen emelkedés.

A GameStop részvényei 1625%-kal ugrottak az elmúlt hónapban. A nagy árfolyamugrás elsősorban az r/wallstreetbets nevű, a befektetéseket memékbe csomagoló Reddit-alfórumnak köszönhető, amelynek tagjai mozgalomként vásárolták fel a cég részvényeit, hogy keresztbe tegyenek a Wall Street tőzsdecápáinak. Az akció részleteiről ebben a cikkünkben írtunk alaposabban.

A minnesotai Stillwaterben élő Kahn is azért vett részt a GameStop-részvények megvásárlásában, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz, és móresre tanítsa „a Wall Street nagyfiúit”. Új vagyonának egy részét azonban a gyermekkórház megsegítésére fordította, majd közölte: így jobban érzi magát, mint bármilyen pénzbeli haszonra ébredve.

Mint megírtuk, úgy tűnik, még film is készül hamarosan a Wall Streetet felforgató GameStop-sztoriból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!