Film készülhet a Wall Streetet felforgató GameStop-sztoriból

2021. február 1. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió máris lecsapott a GameStop-sztori megfilmesítésének jogaira, írja a Deadline.

A Wall Street történelme egyik legőrültebb hetén van túl, miután egy lelkes amatőr tőzsdézőkből álló reddites közösség a fejébe vette, hogy megleckézteti az áresésre spekuláló, dollár milliárdokat megmozgató óriás alapkezelőket. A redditezők elkezdték nagy mennyiségben vásárolni a leszálló ágban lévő videójáték-bolt, a GameStop részvényeit, amitől az árfolyam kilőtt, a nagypályás alapkezelők pedig rengeteget buktak ezen.

Nem meglepő, hogy a történetben a hollywoodi stúdiók is meglátták a lehetőséget, és a Deadline forrási szerint az MGM már meg is szerezte a New York Times bestseller szerzőjének, Ben Mezrich-nek a forgatókönyvötletét. Annak ellenére, hogy az egész történetet csak alig pár hete kezdte el felkapni a sajtó, bennfentesek szerint Mezrich és képviselői már múlt héten piacra dobták az ötletüket, és pénteken az MGM gyorsan le is csapott a filmesítési jogokra.

Korábban Mezrich könyve alapján írta a Social Network – A közösségi háló című film forgatókönyvét Aaron Sorkin. A GameStop-részvényekről szóló kézirata várhatóan még ebben a hónapban eljut a kiadóhoz, utána pedig hamarosan meg is jelenik a könyv.

A GameStop-részvények körüli kalandos történetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!