Egy ötödikes fiú is nagyot kaszált a GameStop-őrületen

2021. január 31. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg egy San Antonioban élő ötödikes fiú a legnagyobb nyertese az elmúlt napok top tőzsdei bolondériájának, ami a GameStop körül alakult ki. Na, nem azért, mert Jaydyn Carr kaszálta a legnagyobbat a videójátékos vállalat részvényeinek szárnyalásán, hanem mert egész biztosan váratlanul érték a történtek.

Carr 2019-ben kapott 60 dollár értékben GameStop részvényeket ajándékba, hogy beletanuljon a befektetések világába – írta a CNN. Jaydyn egyébként egy Xboxot szeretett volna kapni, de örült azért a kinyomtatott, és bekeretezett részvénypapírnak is. Túl sokat nem foglalkozott vele, időnként ránézett, hogy áll a befektetése.

Szerda reggel aztán fordult a helyzet, amikor a fiú anyukájának – aki egyébként évek óta aktív befektető – őrült pittyegésbe kezdett a telefonja: látta, hogy 350 dollárra felment a GameStop részvények árfolyama, és elég nagy kilengéseket is mutat.

Az anya átszaladt a fiához – aki éppen a virtuális házifeladatát készítette –, és elmagyarázta neki, hogy mi a helyzet. A gyerek az eladás mellett döntött, így a két éve még 60 dollárért vásárolt részvényeit 3200 dollárért tudták eladni.

A GameStop az angolszász országok legismertebb videójáték-boltja, de egészen idáig leginkább arról volt híres, hogy nevetséges összegeket ajánlottak mindenkinek, aki náluk akarta becserélni a videójátékait. Az elmúlt években (részben a járvány miatt) már csak kínlódtak, míg nem a Reddit egyik befektetéseket mémekbe csomagoló csoportja alaposan áthúzta a nagy hedge fundok számításait.

A cég körüli kalandos történetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!